fbpx
Zoom (1)
מוטי מור

מוטי מור

08.07.2020 // אינטרנט

3 אפליקציות מובילות לשיחת וידאו קבוצתית

בתחילת משבר הקורונה, כולנו התוודענו לדרך החדשה בה נבצע פגישות בחודשים הבאים. פגישות וידאו אונליין רבות משתתפים הפכו לנחלת הכלל וכך יכלנו כולנו להמשיך ולהיפגש גם מהבית. תלמידים נפגשו עם הכתה והמורה במסך אחד, מקהלות ולהקות ניגנו ושרו יחד כל אחד מביתו, פגישות עבודה המשיכו להתקיים כאשר כל אחד מחובר עם מחשבו האישי ועוד. שיחת הוידאו נתנה מענה מיידי ואיפשרה לעולם להמשיך לנוע גם מבלי לצאת מהבית. האפליקצייה המובילה, וזו שכולנו נחשפנו אליה מיידית בתחילת המשבר היא כמובן אפליקציית הוידאו ZOOM, אך כעת, גם ענקיות האינטרנט ראו את הפוטנציאל, לקחו את הזמן ושידרגו את אפליקציות הוידאו הייעודיות שלהן.  בדקנו עבורכם, מהי האפליקציה שמתאימה בדיוק בשבילכם?

בחודשים האחרונים נחשפנו כולנו לדרך תקשורת חדשה ומתקדמת. שיחת ועידת וידאו רבת משתתפים דרך אפליקציית ZOOM. השתמשנו בה בנייד או במחשב וכך יכלנו לשמור על קשר עם מקום העבודה, בית הספר, הגן ואולי הכי חשוב לראות את האנשים הקרובים אלינו ביותר גם בזמן שלא יכולנו להיפגש.

אפליקציית ZOOM מילאה הרבה משעות הסגר בבתים רבים ברחבי העולם. בעקבות ההצלחה, ראו ענקיות האינטרנט, גוגל, מייקרוסופט ועוד את הפוטנציאל הגלום בתחום זה והחלו להשקיע בקידום אפליקציות הוידאו הייעודיות שלהן.

למרות ש ZOOM די עשתה את העבודה והייתה מעיין חלוצה ומובילת דרך בנושא פגישות האונליין, שיתוף המסכים, פיצול המסך לעשרות אנשים ועוד, כשגוגל ומייקרוסופט מתעוררות כדאי להסתכל, לנסות ולבדוק האם יש אפליקצייה המתאימה לי אישית עוד יותר.

אסקור מטה בקצרה את שלוש מהפלטפורמות המובילות כעת, כן כולל ZOOM.

אתחיל ואגיד כי איכות שידור הוידאו בשלושתן היא מעולה.

1. Microsoft Teams – מייקרוסופט טימס

אפליקצייה זו מתאימה בעיקר למשתמשים בשירות הדואר של מייקרוסופט ולחברות וארגונים העובדים עם חבילת אופיס 365, חבילה עסקית המספקת גישה לתוכנות OFFICE השונות כגון: WORD,  EXCEL, OUTLOOK ועוד.

זוהי אחת האפליקציות המובילות בארה"ב ומשתמשים בה בתי ספר, ארגונים ועסקים רבים.

האפליקצייה מגיעה עם פלטפורמת ניהול פרוייקטים ייעודית בה ניתן לשתף, להעלות ולערוך קבצים שונים בזמן הפגישה ולאחריה.

כמו כן, בעת השימוש באפליקצייה זו ישנו סנכרון ישיר ללוח השנה של העובד וחבריו לעבודה וכך ניתן לקבוע פגישה המתעדכנת בלוחות השנה של כלל המשתתפים.

2. Google Meet – גוגל מיט

 

גוגל השיקה את אפליקציית השיחות הקבוצתית שלה לפני זמן רב, אך נתנה גישה אליה רק למינויים בתשלום לחבילת השירותים שלה – GSUITE.

גוגל שהבינה את הפוטנציאל הגלום בתחום זה, שינתה את שם האפליקצייה מ Google Hangouts ל – Google Meet שדרגה אותה ופתחה את הגישה לשירות שלה לכלל משתמשי Gmail.

היתרונות המרכזיים שגוגל מדגישה מול ZOOM הם שבאפליקצייה של גוגל ניתן לבצע שיחות של עד 60 דקות בעוד בחשבון החינמי של ZOOM ניתן לבצע שיחות עד של 40 דקות בלבד וכמו כן, ניתן להיכנס, לשתף ולהפעיל את האפליקצייה ישירות מחשבון הג'ימייל (Gmail) שלכם.

3. ZOOM – זום

 

האפליקצייה שכולנו למדנו להכיר טוב מאוד. אם בעקבות הלימודים המקוונים של הילדים או בעקבות פגישות העבודה רבות המשתתפים שהאפליקציה איפשרה לנו לקיים מהבית במהלך המשבר האחרון.

היתרון הגדול של ZOOM הוא שאנחנו כבר מכירים אותה.

היא איפשרה לנו לשתף את מסך המחשב שלנו לעשרות משתתפים, להקליט את הפגישה ועוד.

לאחרונה, החלו דיווחים בארה"ב על כך ש ZOOM אינה מאובטחת מספיק ולכן ארגונים, בתי ספר ועסקים רבים נטשו אותה ועברו לאפליקציות של גוגל, מיקרוסופט ואחרות.

כך, בעקבות ההתפתחויות האחרונות בתחום, כל אדם או עסק יכול לעבוד עם האפליקצייה הנוחה ביותר עבורו. 

לדוגמא, אם הדואר האלקטרוני שלכם הוא GMAIL או שהעסק שלכם מנוי לחבילת השירותים העסקיים GSUITE כדאי לבחון עבודה עם האפליקצייה הייעודית של גוגל.

אם אתם יותר אוהבים את שירות הדואר של מייקרוסופט או העסק שלך עובד עם חבילת העסקים אופיס 365 של מייקרוסופט כדאי לעבוד עם מייקרוסופט TEAMS.

למי שמכיר את ZOOM וכבר עובד איתה הייתי ממליץ להמשיך ולעבוד עם מה שהוא מכיר ומרגיש איתו נח אך בהחלט כדאי לנסות את האפשרויות החדשות בתחום.

והכי חשוב, שתהיה לכולנו פגישה נעימה ומוצלחת.

שתף פוסט זה

ליצירת קשר ושאלות ישירות ב WHATSAPP