fbpx
Tech
מוטי מור

מוטי מור

22.04.2021 // טכנולוגיה

תערוכת אקספו 2020 / 2021 בדובאי

במשך 170 שנה התערוכות העולמיות, או בשמם כיום, תערוכות האקספו (Expo), הציגו לעולם את היוזמות, ההישגים, ההתפתחויות הטכנולוגיות, החדשנות והראייה לעתיד. תערוכת הEXPO מתקיימת אחת ל- 5 שנים – כל פעם בעיר מרכזית אחרת – ויחד עם גביע העולם בכדורגל והאולימפיאדה משלימות את שלושת האירועים הגדולים ביותר בתבל. מוקד המשיכה הגדול ביותר של תערוכות אלו הם הביתנים הבינלאומיים אותן מקימות כל אחת מהמדינות המשתתפות באירוע המציגות בהם את הישגיהן במגוון תחומים. המבנים האלו, הם הייחוד האדריכלי של התערוכה ובהרבה מקרים נשארים הסמל של העיר המארחת לשנים רבות. הדוגמא המפורסמת ביותר היא מגדל אייפל, שנבנה עבור התערוכה העולמית בפאריס בשנת 1889 לציון מלאת 100 שנה למהפיכה הצרפתית. באוקטובר 2021, שנה לאחר התכנון המקורי בעקבות מגיפת הקורונה, תארח העיר דובאי את תערוכת אקספו 2020, ששמרה על שמה המקורי ובה גם אנחנו, בעקבות הסכמי אברהם, הסכם השלום עם איחוד האמירויות, נשתתף ונוכל לבקר.

המפגש הראשון שלי עם איחוד האמירויות הערביות (UAE), היה דווקא במשחק מחשב בו הייתי משחק בילדותי. המשחק נקרא " FIFA WORLD CUP 1990" והוא היווה משחק הכנה לגביע העולם בכדורגל שהתקיים באותה השנה באיטליה. בטורניר עצמו, הופיעה הנבחרת של איחוד האמירויות שלוש פעמים ובשלושת המשחקים הפסידה. באחד מהם אפילו לאלופה שבדרך, גרמניה.

חוויה אחרת שזכורה לי על מדינה זו, היתה בשנת 2011 בסצינה מתוך "משימה בלתי אפשרית: קוד הצללים", סרט מספר 4 בסדרת הסרטים הבלתי נגמרת בכיכובו של טום קרוז. בסצינה זו השחקן מטפס על הבניין הגבוה בעולם "הבורג' חליפ'ה" בכמה צילומים שהציתו את הדמיון. כבר אז ידעתי שגם אני ארצה לבקר בבניין הייחוד הזה ובעיר הזאת ברגע שרק אוכל.

סצינת הטיפוס על ה"בורג' אל ח'ליפה" מתוך "משימה בלתי אפשרית: קוד הצללים" (2011)

"הסכמי אברהם" שנחתמו בוושינגטון בספטמבר 2020 בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות הערביות ובחריין ולאחר מכן עם סודן הבהירו כי לא רק שמדובר בהסכם היסטורי ומרגש אלא גם כי הסכם זה יביא לשיתופי פעולה מוצלחים במגוון תחומי עיניין משותפים ופוריים. כאשר נחשפים להשקעה ולהתפתחות שעברה איחוד האמירויות בשלושת העשורים האחרונים ובמיוחד לחזון הטכנולוגי – עתידי של מנהיגיה אי אפשר שלא להתפעל ולדמיין עד לאן יכול חיבור זה להוביל.

ברמה הטכנולוגית אי אפשר שלא להתמקד במרכז החדשנות של המדינה, העיר דובאי וקו הרקיע המרשים והעתידני שלה. דובאי היא המודל המושלם לעיר העתיד ובה יש את כל האלמנטים שיובילו, לפי התכנונים של מנהיגיה, להפוך בשנים הקרובות לעיר הטכנולוגית והשמחה ביותר בעולם. פרוייקטים כמו "העיר החכמה" ( Smart Dubai), תכנית שאפתנית וחסרת תקדים אשר תאפשר ל 4 מליון התושבים המגיעים מ 180 מדינות, לנוע, להתנהל ולעבוד בצורה חכמה ויעילה יותר מבכל מקום אחר בעולם. "מוזיאון העתיד" שאמור להיפתח בחודשים הקרובים, הינו מתחם אשר יכלול מרכז מבקרים בו יוצגו טכנולוגיות ומוצרים דיגיטלים חדשניים וגם כיתות לימוד ומחקר שיתמקדו בפיתוחים הטכנולוגיים המרכזיים ב 20 השנה הקרובות בתחומי הרפואה, אקלים וההתחממות הגלובלית, חינוך, אנרגיות חדשניות, כסף וירטואלי ועוד. "המסגרת של דובאי" (Dubai Frame), מוזיאון שהוא גשר מטאפורי למסע על זמני דרך סימולציות, תערוכות, מיצגים ומסכים שונים בין דובאי המסורתית של פעם, דובאי של היום ודובאי העתידנית של שנת 2050. הפיתוחים הללו, כמו גם פרוייקטים שאפתניים נוספים, כגון בתי מגורים ומשרדים שיודפסו במדפסות תלת מימד,  יכולות חדשות ומתקדמות בתחומי הבינה המלאכותית, המציאות הרבודה, מהירות העברת מידע ועוד, ימשיכו להתקיים בשנים הקרובות בדובאי.

אקספו 2020 בדובאי
ולכן, אף אחד לא ממש הופתע בעצם הבחירה בדובאי כמארחת של האקספו עם הכניסה לעשור החדש. לעיר יש את האמצעים, השאיפות ואת השטח העצום בו היא תארח את תערוכת האקספו העולמית הגדולה, היפה והמתקדמת שנראתה עד כה. באוקטובר 2021, כשנה בדיוק לאחר שהיתה התערוכה אמורה להתחיל, העיר דובאי תתכנס להציג את הישגיה ושאיפותיה בתערוכת האקספו העולמית (Expo Dubai 2020) שתהיה תערוכת האקספו הראשונה אי פעם בעולם הערבי. השייח אחמד בן סעיד אל מקתום, יושב ראש הועדה של אקספו 2020 בדובאי, אמר "במשך 50 שנה יצרנו גשרים וקשרים מסביב לעולם כי אנו מאמינים שהעתיד הוא משותף לכולנו. אנו כמארחים מאמינים שבזכות תפקידנו נוכל להסעיר את הדמיון של העולם כולו כשיגיע הזמן". ההחלטה לשמור על השם "אקספו 2020" נבעה במטרה לחגוג את העמידות, היצירתיות, התרבות והחדשנות של המין האנושי בעולם שאחרי המגיפה.

התערוכה עצמה תתקיים במתחם שנבנה במיוחד עבור האירוע. כמו בכל תערוכת אקספו גם כאן ישנם מבנים ארכיטקטונים מרהיבים ביופיים, כמו הגג הסולארי מעל התערוכה ובו מעל לאלף לוחות סולאריים, מבנה היודע לקחת מים מהאוויר ועוד. מוקד המשיכה העיקרי תהיה רחבת הביתנים של המדינות (The Pavilion) בה ניתן יהיה להתרשם מההישגים של 190 מדינות מרחבי העולם ולראשונה בתולדות האקספו לכל מדינה יהיה את הביתן הארכיטקטוני שלה וגם את הרחבה המיוחדת לו. 

התערוכה תיפתח ב 01.10.2021 ותיערך כ – 6 חודשים עד לסוף מרץ 2022. אופיה של התערוכה יהיה מיוחד במינו, ססגוני וגדוש בחידושים טכנולוגיים. וככזה יהיה מגרש המשחקים המושלם וחוויה נהדרת לכל חובבי הטכנולוגיה באשר הם. בתערוכה זו ירצו מנהיגי איחוד האמירויות ואלו של דובאי בפרט להציג לעולם את החזון שלהם לעתיד העולם. את הדרך שתוביל לפי דעתם לעתיד המין האנושי וביד אחת עתידו של הכוכב בעתיד הקרוב לעין. 

העתיד בדובאי נראה מוחשי וקרוב יותר מכפי שאנו יכולים לדמיין. עכשיו כאשר גם אנחנו הישראלים יכולים להיות חלק פעיל, משפיע ולהניע את העולם קדימה אני רק יכול להתרגש ולדמיין לאן יביאו אותנו חידושי העתיד. דובאי היא אכן עיר העתיד והמקום של כולנו להיפגש ולחוות את העולם שלפנינו לפחות בשלושת העשורים הבאים.

 בתקווה לעתיד טוב יותר ומשותף לכולנו אסיים עם הסלוגן של תערוכת "אקספו 2020" – "Connecting Minds, Creating the Future"…

– מוטי מור, מנכ"ל נובוסייט | שירותי אינטרנט. בעל תואר במנהל עסקים MBA למנהלים מאוניברסיטת בן גוריון שבנגב, בעל תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה מאוניברסיטת תל אביב, מומחה בבניית אתרי תיירות ומדריך טיולים מוסמך

שתף פוסט זה

ליצירת קשר ושאלות ישירות ב WHATSAPP